Történet

Perfect Unity zenekart Nátrán István és Paksa Tomi alapította 2007 elején. Mindketten játszottak már jónéhány bandában az akkusztikus kamarazenekartól a punkon és hard rockon keresztül a death metalig, de úgy érezték, kell valami más. Ígyhát elhatározták, összehoznak egy heavy metal zenekart, amibe mindketten belerakják azt, amit más stílusban nem tudtak felhasználni. Ennek az eredménye (reményeik szerint) az lett, hogy nem teljesen tipikus metalt játszanak, keverednek a korábban felszedett stílusbéli "beidegződések", a progresszív beütésű témák.

2007. novemberA hivatalos megalakulás után aktív dalszerzésbe kezdtek, aminek eredménye, hogy mintegy fél év után össze is dobtak 7 saját számot. A problémák persze csak ezután jöttek, rá kellett jönniük, hogy nem is olyan egyszerű tagokat találniuk a projekthez. Először dobost kerestek, így fordult meg náluk Göncz Iván mint dobos, de sajnos nem tudta hosszú távon vállalni. Tomi, aki a gitártémák szerzője, abból kiindulva, hogy talán gitárost könnyebben találnak, átült a dobok mögé.

Basszusgitárosi posztot Gyulai Ádám vállalta, akit Tomi már jól ismert több más zalaegerszegi együttesből (Vortex, Nand).

Minden zenekar legérzékenyebb pontja az énekes. Hosszas keresés után, amikor már majdnem fel is adták, júniusban rátaláltak Farkas Lizára, aki fiatal kora ellenére egyedi hangjával és ötletes énektémáival nagyban hozzájárult az egyedi hangzásvilág kialakításához.

2008. április2007 novemberében elkészült a bemutatkozó Passage To The Wasteland EP. Ekkortájt csatlakozott Morvai Gábor gitáros a csapathoz.

2008 elején két újabb taggal bővült a felállás. Januártól Ravadics Dániel billentyűs, áprilistól pedig Frimmel Sára énekes erősíti a zenekart.